m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Storing? Bel 085 - 071 66 11

HIGH-END LAADINFRA

Laadpaal aanvragen gemeente Wijk bij Duurstede

HIGH-END LAADINFRA

Laadpaal aanvragen gemeente Wijk bij Duurstede

waarom uw elektrische auto maar tot 80% opladen

Kosteloos een laadpaal aanvragen in uw gemeente

Wanneer u in het bezit bent van een elektrische auto en woont in gemeente Wijk bij Duurstede én er geen laadgelegenheid bij u in de buurt is komt u in aanmerking voor een openbare laadpaal. Het aanvragen van zo’n laadpaal doet u via de gemeente zelf, maar wij nemen dit proces graag voor u uit handen. Zo heeft u binnen een mum van tijd een openbare laadpaal in de buurt van uw woning, zonder dat u daar zelf veel voor hoeft te doen. Het aanvragen van een elektrische laadpaal is geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Toenemende vraag
openbare laadpunten

De EU streeft ernaar de uitstoot steeds verder terug te brengen. Daarom mogen er vanaf 2035 enkel nog emissievrije auto’s verkocht worden binnen de EU. Dat zorgt ervoor dat er steeds meer elektrische auto’s op de weg te vinden zijn. Bovendien neemt hierdoor ook de vraag naar laadpalen toe. De explosieve groei in het aantal elektrische auto’s zorgt ervoor dat er ook een hoop laadpunten bij moeten komen. Gebeurt dat niet, dan is er in de toekomst een groot tekort aan laadpunten.

Ook in gemeente Wijk bij Duurstede is het belangrijk dat er voldoende openbare laadpalen komen te staan, zodat uw elektrische auto altijd opgeladen kan worden. Voor eventuele vragen verwijzen we u graag naar de FAQ-pagina.

laadpaal aanvragen

Voorwaarden van de gemeente

Iedere gemeente hanteert andere voorwaarden als het gaat om laadinfra. Toch is er in alle gemeenten één gemene deler: u kunt pas een aanvraag voor een openbare laadpaal doen wanneer u zelf geen laadpunt kunt plaatsen. Dit wil zeggen dat er geen mogelijkheid is om op uw terrein te parkeren en een laadpaal te plaatsen.

Vereisten aanvraag openbare laadpaal Wijk bij Duurstede

De gemeente Wijk bij Duurstede werkt samen met een aanbieder zoals Dutch Charge voor het plaatsen van oplaadpalen. De oplaadpalen die de gemeente plaatst zijn openbaar. Dat wil zeggen dat iedereen er gebruik van mag maken. Om aanspraak te kunnen maken op een openbare laadpaal dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Er is geen mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen.
  • U heeft geen parkeervak recht tegenover uw perceel (indien dit wel het geval is dient u te laden via een kabelgoot of kabelmat).
  • Binnen 200 meter is er geen openbare laadpaal te vinden.
  • U rijdt een elektrische auto of wilt deze gaan rijden.
  • U woont of werkt in Wijk bij Duurstede.
laadpaal wijk bij duurstede

Hoe verloopt mijn aanvraag?

Nadat u het formulier heeft ingevuld, bepaalt de gemeente aan de hand van de strategische plankaart de locatie voor de laadpaal.

Indien er voldoende laadpalen in uw omgeving staan komt er geen extra laadpaal bij. U wordt geacht gebruik te maken van de bestaande aanwezige laadpalen.

Vaak wordt een openbare laadpaal binnen 20 weken aangesloten, waarna het nog ongeveer een maand duurt voordat het bord en de kruismarkering geplaatst worden.

Bent u klaar om een laadpaal voor uw gemeente aan te vragen? Vul dan het formulier hieronder in!

Openbare laadpaal aanvragen

Heeft u interesse in een openbaar oplaadpunt? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.

Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.