Gemeente Breda

U doet de aanvraag, wij regelen het met de gemeente

Laadpaal aanvragen Breda

Is er geen laadgelegenheid bij u in de buurt? Wanneer u in gemeente Breda woont en een elektrische auto rijdt kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Het aanvragen van zo’n laadpaal nemen wij voor u uit handen. U dient de aanvraag bij ons in, en wij regelen dit voor u bij de gemeente. 

Om een openbare laadpaal aan te kunnen vragen in gemeente Breda dient u een bewijs van aanschaf te kunnen overleggen (koop- of leasecontract of kentekenbewijs). 

Eisen openbare laadpaal

  • Er is geen mogelijkheid een laadpaal op eigen terrein te plaatsen
  • U heeft een elektrische of plug-in hybride auto
  • U heeft geen eigen parkeergelegenheid
  • Binnen 300 meter is er geen openbare laadpaal te vinden

Laadtarief Breda

Het laadtarief in Breda bedraagt €0,50 per kWh. (exclusief btw). Daarnaast rekenen we per transactie €0,50 transactiekosten (exclusief btw).

Uw aanvraag in 4 stappen

Aanvraag

Bent u in bezit van een koop- of leasecontract van een elektrisch voertuig? Dit moet mee gestuurd worden bij de aanvraag.

Beoordeling

De gemeente zal uw aanvraag zorgvuldig beoordelen volgens de vastgestelde beleidsregels, waarna u bericht krijgt. 

Verkeersbesluit

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken bezwaar indienen tegen het verkeersbesluit dat nodig is voor de laadpaal. 

Plaatsing laadpaal

We streven ernaar om binnen 16 weken een oplaadpaal te realiseren. Indien er bezwaar is aangetekend kan de realisatie langer duren.

Laadpaal aanvragen

Hoe gaat Dutch Charge te werk

1

Inventarisatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper.

2

Engineering

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper.

3

Contact

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper.

4

Installatie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper.

Over Dutch Charge

Flexibele dienstverlening op maat en maximale ontzorging.

Dutch Charge is dé all-in partner voor duurzame laadpaal oplossingen. Dutch zorgt voor gemak door kosteloos laadpalen te realiseren. Ervaar ook het gemak van Dutch Charge en geniet binnen no-time van uw eigen laadpaal.

Toenemende vraag openbare laadpunten

Het doel binnen de EU is om vanaf 2035 enkel nog emissievrije auto’s te verkopen. De EU streeft er namelijk naar om de uitstoot nog verder terug te brengen. Vanwege dit doel is er een exponentiële groei van het aantal elektrische voertuigen op de weg. Hierdoor neemt ook de vraag naar laadpalen toe, wanneer er niet voldoende laadpunten bij komen kan dat in de toekomst leiden tot een groot tekort aan laadpunten.

Ook in gemeente Breda is het belangrijk dat er voldoende openbare laadpalen komen te staan, zodat uw elektrische auto altijd opgeladen kan worden. Voor eventuele vragen verwijzen we u graag naar de FAQ-pagina.

Slimme laadpaal

Doordat we bij Dutch Charge werken met een slimme meter is Dynamic Loadbalancing mogelijk. Daarnaast zijn al onze laadpalen voorzien van een RFID kaartlezer. Daarmee kunnen alle standaard elektrische auto’s opgeladen worden. Daar komt nog bij dat de laadpalen van Dutch Charge zo zijn ontworpen dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Neem nu contact op en laat een laadpaal in uw gemeente installeren door Dutch Charge.