Laadpaal aanvragen

Kosteloos een laadpaal in uw wijk

Is er een tekort aan laadpalen bij u in de gemeente? Dutch Charge zorgt samen met uw gemeente kosteloos voor de beste laadvoorziening bij uw locatie. Wij bieden zowel reguliere laadpalen als lantaarnpalen met volledige geïntegreerde laadpunten voor elektrische auto’s. Dus wilt u een laadpaal aanvragen in uw gemeente? U bent bij Dutch Charge aan het juiste adres. Voor vragen verwijzen we u door naar onze FAQ-pagina.

Nadat u het formulier heeft ingevuld, bepaalt de gemeente aan de hand van de strategische plankaart de locatie voor de laadpaal.

  • High end laadinfra op uw locatie
  • Geen aanschafkosten
  • Geen installatiekosten
  • Volledig ontzorgd

Laadpaal opties van Dutch Charge

Na het aanvragen van een laadpaal wordt er geïnventariseerd hoeveel laadpunten er bij uw situatie, doelstellingen en wensen passen. De installatie, service en het onderhoud is geheel kosteloos en na verloop van tijd kunnen het aantal laadpunten worden uitgebreid. We streven ernaar dat de elektrische rijder kan laden voor een vast marktconform tarief per kWh van €0,50 (exclusief btw). Daarnaast rekenen we per transactie €0,50 transactiekosten (exclusief btw).

Vereisten aanvraag openbare laadpaal 

Voordat u kosteloos een laadpaal in uw gemeente kunt aanvragen, zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

Toenemende vraag openbare laadpunten

Het aantal elektrische auto’s op de weg groeit elke dag, elektrisch rijden is dan ook de toekomst. Binnen de Europese Unie mogen er vanaf 2035 enkel nog emissievrije auto’s worden verkocht. Dat betekent een explosieve groei in het aantal elektrische auto’s de komende jaren en daardoor ook meer nood aan laadpalen. Een groei van het aantal laadpalen is de komende jaren dan ook hard nodig, zodat er ook aan toekomstige vraag voldaan kan worden.

Slimme laadpaal

Doordat we bij Dutch Charge werken met een slimme meter is Dynamic Loadbalancing mogelijk. Daarnaast zijn al onze laadpalen voorzien van een RFID kaartlezer. Daarmee kunnen alle standaard elektrische auto’s opgeladen worden. Daar komt nog bij dat de laadpalen van Dutch Charge zo zijn ontworpen dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Neem nu contact op en laat een laadpaal in uw gemeente installeren door Dutch Charge.