m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Image Alt

Laadpaal Amersfoort

Laadpaal aanvragen in gemeente Amersfoort

Wanneer u in gemeente Amersfoort woont en een laadpaal wilt aanvragen voor uw elektrische auto bent u bij Dutch Charge aan het juiste adres. Het aanvragen van een openbare laadpaal gebeurt via de gemeente en wij nemen dit graag voor u uit handen. Zo heeft u binnen een mum van tijd een openbare laadpaal in de buurt van uw woning.

De vraag naar openbare laadpunten neemt toe

Elektrisch rijden is de toekomst. Wist u dat er vanaf 2035 enkel nog emissievrije auto’s verkocht mogen worden in de Europese Unie? Daardoor zijn er steeds meer elektrische auto’s op de weg te vinden en neemt ook de vraag naar laadpalen toe. Met deze explosieve groei in het aantal elektrische auto’s moeten er nog een hoop laadpalen bij komen om aan de toekomstige vraag te kunnen voldoen.

Ook in gemeente Amersfoort is het belangrijk dat er voldoende laadpalen komen te staan, zodat uw elektrische auto altijd opgeladen kan worden.

Voor eventuele vragen verwijzen we u graag naar de FAQ-pagina.

Voorwaarden aanvraag openbare laadpaal in Amersfoort

De gemeente Amersfoort werkt samen met een aanbieder zoals Dutch Charge voor het plaatsen van oplaadpalen. Voor eigenaren van elektrische auto’s die geen eigen oplaadpaal hebben kunnen openbare laadpalen aangevraagd worden. Iedereen mag deze laadpaal dan gebruiken, het is dus geen eigen laadpaal. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen:

  • Er is geen mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen.
  • Binnen 300 meter is er geen openbare laadpaal te vinden.
  • U heeft een aankoopcontract of leasecontract voor een volledig elektrische auto of plug-in hybride auto.
  • Wanneer de aanvraag in een vergunninghouderszone is heeft u een parkeervergunning.
  • U woont of werkt in Amersfoort.
CityCharge lichtmast

Hoe gaat het in z’n werk?

Nadat u het formulier heeft ingevuld, bepaalt de gemeente aan de hand van de strategische plankaart de locatie voor de laadpaal. Indien er voldoende laadpalen in uw omgeving staan komt er geen extra laadpaal bij. U wordt geacht gebruik te maken van de bestaande aanwezige laadpalen.

Vaak wordt een openbare laadpaal binnen 20 weken aangesloten, waarna het nog ongeveer een maand duurt voordat het bord en de kruismarkering geplaatst worden.

Neem contact op

Heeft u interesse in een openbaar oplaadpunt? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier.
Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.