Gemeente Amersfoort

U doet de aanvraag, wij regelen het met de gemeente

LET OP!

Het aanvragen van een openbare laadpaal in Amersfoort gebeurt via de gemeente zelf, u dient hier eerst een aanvraagproces te doorlopen voor u de aanvraag bij Dutch Charge kunt doen.

Laadpaal aanvragen Amersfoort

Is er een tekort aan laadpalen bij u in de gemeente Amersfoort? Dutch Charge zorgt samen met uw gemeente kosteloos voor de beste laadvoorziening bij uw locatie. Wij bieden zowel reguliere laadpalen als lantaarnpalen met volledige geïntegreerde laadpunten voor elektrische auto’s.

De gemeente Amersfoort werkt samen met een aanbieder zoals Dutch Charge voor het plaatsen van oplaadpalen. Voor eigenaren van elektrische auto’s die geen eigen oplaadpaal hebben kunnen openbare laadpalen aangevraagd worden. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Eisen openbare laadpaal

  • Er is geen mogelijkheid een laadpaal op eigen terrein te plaatsen
  • U heeft een elektrische of plug-in hybride auto
  • U heeft geen eigen parkeergelegenheid
  • Binnen 300 meter is er geen openbare laadpaal te vinden

Laadtarief Amersfoort

Het laadtarief in Amersfoort bedraagt €0,50 per kWh. (exclusief btw). Daarnaast rekenen we per transactie €0,50 transactiekosten (exclusief btw).

wapen gemeente amersfoort

Uw aanvraag in 4 stappen

Aanvraag

In Amersfoort dient u eerst een aanvraag te doen bij de gemeente zelf. Hiervoor gaat u naar hun  officiële website.

Beoordeling

De gemeente zal uw aanvraag zorgvuldig beoordelen volgens de vastgestelde beleidsregels, waarna u bericht krijgt. 

Documenten aanleveren

U ontvangt een uniek aanvraagnummer. Met deze en alle andere nodige documenten zetten wij uw aanvraag in gang.

Plaatsing laadpaal

Na bevestiging van de aanvraag, starten we met de installatie. Dit en het proces er omheen neemt gemiddeld 12 tot 16 weken in beslag.

Laadpaal aanvragen

Een laadpaal aanvragen in uw gemeente?

Ook in deze gemeente is het mogelijk een openbare laadpaal aan te vragen:

Over Dutch Charge

Flexibele dienstverlening op maat en maximale ontzorging.

Door onze expertise en jarenlange ervaring zijn wij dé duurzame partner voor laadinfrastructuur en investeringsvriendelijke laadoplossingen binnen de gehele vastgoedsector. Ervaar het gemak van Dutch Charge en geniet binnen no-time van jouw eigen laadpaal.

Vraag elektrisch laden neemt toe

Door de toename van het gebruik van elektrische auto’s neemt de vraag naar elektrisch laden toe. Wilt u kosteloos een laadpaal aanvragen in gemeente Amersfoort? Dat kan gemakkelijk en snel via Dutch Charge voor zowel reguliere als volledige geïntegreerde laadpunten in een lantaarnpaal, zonder dat dit voor u een investering vergt. Wij plaatsen de laadpunten voor eigen rekening en risico. U kunt zo bijdragen aan een beter milieu zonder daarvoor te investeren. 

De slimme laadpaal van Dutch Charge

De laadpunten van Dutch Charge zijn ontworpen naar gebruiksgemak en zijn te gebruiken voor alle standaard elektrische auto’s. Elektrisch laden met de laadpunten van Dutch Charge is eenvoudig door de RFID kaartlezer. Daarnaast is dynamic loadbalancing mogelijk door onze samenwerking met slimme meter en zijn ze TÜV en CE gecertificeerd.