m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Snellere groei aantal elektrische auto’s en laadpalen

De afgelopen jaren publiceerde kennisorganisatie ElaadNL elk kwartaal een ‘outlook’ met prognoses voor de ontwikkelingen van zowel laadinfrastructuur als elektrische voertuigen. Nu hebben zij een update gemaakt van een outlook uit 2019 waarin de groei van het aantal EV’s wordt afgezet tegen de groei van de benodigde infrastructuur. Ze verwachten nu een snellere overgang naar volledig elektrische personenauto’s dan twee jaar geleden. 

Op basis van de nieuwe prognose, gaat ElaadNL er vanuit dat in 2035 bijna de helft van alle personenauto’s elektrisch zal zijn. Dat zijn maar liefst vier miljoen auto’s. Dat de groei sneller gaat dan van tevoren werd verwacht heeft meerdere oorzaken. De belangrijkste zijn regelgeving en technologische vooruitgang. Zo wordt er door het Europese en Nederlandse klimaatbeleid elektrisch rijden gestimuleerd, wat zorgt voor groeiende ambities bij veel autofabrikanten.

De snellere groei van EV’s heeft logischerwijs invloed op de grotere vraag naar nieuwe laadpunten. Volgens ElaadNL ligt het totaal aantal laadpunten dat in 2035 nodig is zo’n 35% hoger dan volgens de prognoses uit 2019. Uit onderzoek blijkt dat er momenteel veelal thuis wordt opgeladen door elektrische rijders. Naarmate meer mensen in het bezit zijn van een EV, zullen er naar verhouding ook meer mensen tussen zitten die aangewezen zijn op publieke laadpalen of laadpunten op hun werk.

Om de verhouding van de laadinfrastructuur ten opzichte van het aantal groeiende EV’s in evenwicht te houden, is het belangrijk dat er voldoende laadpunten bijkomen en slim laden de norm wordt. Daardoor kan de belasting van het stroomnet beter gespreid worden. 

Wilt u meer informatie over het snellere aantal groeiende EV’s en laadpalen? U kunt hier het volledige artikel van ElaadNL lezen.

 

Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.