m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Storing? Bel 085 - 071 66 11

laadpaal aan huis

Een laadpaal aan huis: wat moet u weten

Bent u sinds kort in het bezit van een elektrische auto? Dan is het wel zo handig om uw auto te kunnen laden aan huis. Op deze manier hoeft u niet meer op zoek naar een laadpaal in de buurt en staat uw EV (elektrisch voertuig) elke ochtend met een volle accu klaar om gebruikt te worden.    

Is ieder huis geschikt voor een laadpaal?

Over het algemeen is elk huis geschikt om een laadpunt te plaatsen. Voor de installatie hiervoor heeft u geen vergunning nodig, mits u het laadpunt op eigen terrein laat plaatsen. Gaat het niet om uw eigen terrein, dan komt daar een hoop papierwerk bij kijken. In de ideale situatie bent u in het bezit van een eigen oprit. Heeft u dat niet maar kunt u de auto wél vlakbij huis opladen, bijvoorbeeld bij een aangrenzende parkeerplaats waar u de kabel naartoe kunt trekken? Dan kunt u een vergunning aanvragen. In sommige gemeenten kunt u zelfs vragen of ze tegels met kabelgoot laten plaatsen, waardoor de kabel niet over een trottoir loopt. 

Woont u in een flat of appartement? Dan wordt het ingewikkelder. Als u gebruik kunt maken van een parkeerplaats op gemeenschappelijke grond of een parkeergarage, dan moet u een laadpaal aanvragen bij de Vereniging van Eigenaren. Heeft u helemaal geen parkeerplaats tot uw beschikking? Dan bent u genoodzaakt om gebruik te maken van een publieke laadpaal.

Wat kost een laadpaal aan huis?

De kosten voor een eigen laadpaal hangen af van veel factoren, waaronder:

  • De kosten van de laadpaal zelf;
  • Het installeren van het laadpunt;
  • De prijs van de elektriciteit.

De kosten hebben ook te maken met uw thuissituatie en het laadpunt waar u voor kiest. Elke laadpaal exploitant hanteert verschillende prijzen, maar er valt wel een ruime schatting te maken. Voor een laadpaal bent u al snel tussen de € 500 en € 1.200 kwijt. De installatie van een paal kost rond de € 300 en € 1.900. In totaal is dit een behoorlijk bedrag. Zoek daarom van tevoren genoeg informatie op over de laadexploitant en voorkom daarmee hoge kosten. 

laadpaal aan huis

Opladen via zonnepanelen

Uw auto aan huis kunnen laden is erg handig. Maar het is nog aantrekkelijker als u zonnepanelen hebt. De energie die u wint met zonnepanelen kunt u goed gebruiken om de accu van uw auto op te laden. Heeft u nog geen zonnepanelen? Dan is het zeker een goede om over na te denken. U bespaart veel geld op uw elektriciteitskosten.

De laadkosten verrekenen met uw werkgever

Er zijn bedrijven die thuis de stroomkosten van uw auto willen betalen. Dan moet u doorgeven hoeveel kWh uw auto heeft gekregen. Dit kunt u doen door het handmatig op te zoeken in uw auto. Maar er is een slimmere manier. Er zijn een aantal bedrijven die een software bieden waarmee u kunt doorgeven hoeven kWh uw auto precies heeft verbruikt. Net zo makkelijk. 

Kosteloos laadpunt van Dutch Charge

Dutch Charge biedt investeringsvrije laadpalen die wij niet alleen leveren maar ook onderhouden. We kunnen de laadpaal aansluiten op uw huidige stroomvoorziening en plaatsen zelf een meter. De laadpalen van Dutch charge zijn ontworpen naar gebruiksgemak. Daarnaast zijn ze hufterproof en zijn ze dus beschermd tegen vandalisme. Wanneer de paal is geïnstalleerd op uw huidige energievoorziening, worden de stroomkosten (half)jaarlijks verrekend. Heeft u interesse in een laadpaal aan huis? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs door te bellen naar 085 – 0716699 of een mail te sturen naar info@dutchcharge.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.