m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Openbare laadpaal gebruiken

Openbare laadpaal gebruiken: waar eigenlijk?

Openbare laadpaal gebruiken: waar eigenlijk?

Heeft u thuis nog geen laadpaal of bent u vaak onderweg en zoekt u steeds naar een snellaadstation?  Dan snapt u de frustratie van het zoeken naar een laadpaal. Wij geven u in deze blog een paar tips voor het zoeken naar een openbare laadpaal.

Verschil tussen AC- laadpalen en DC-snelladers

Laadpalen zijn te verdelen in twee categorieën. AC-laders en DC-laders. AC-laders zijn de thuisladers en goedkopere laders. Deze soort lader maakt gebruik van wisselstroom en is daardoor trager, maar wel goedkoper. Dit soort lader is op lange termijn beter voor de accu van uw auto.

DC-snelladers zijn de laadpalen die u voornamelijk langs de weg ziet en/of bij openbare laadstations. Deze lader zorgt er voor dat uw auto binnen no-time opgeladen is. De DC-laders kunnen namelijk een minimale laadsnelheid aan van vijftig KW. De nieuwe laadpalen kunnen nu zelfs 350 KW aan. Deze nieuwe soort snellader wordt ook wel High power chargers (HPC) genoemd.

Hoe vindt u een openbare laadpaal?

Het is soms nog even goed zoeken naar een openbare laadpaal en dat kan veel frustratie opleveren. Hoe vindt u dan zo snel en makkelijk mogelijk een oplaadpaal. Hier hebben we een paar tips zodat u zo snel mogelijk een laadpunt kunt vinden.

Openbare laadpaal gebruiken

Via websites

U kunt op verschillende websites terecht voor een overzicht waar bij u in de buurt laadpalen staan. Op die websites kunt u zien welk type laadpaal er staat en of er nog plek is voor uw auto. Daarnaast ziet u ook makkelijk en snel waar de laadpaal precies staat en wat het laadtarief is. We raden hiervoor de volgende sites aan:

Via uw mobiele telefoon

Er zijn veel verschillende soorten apps op uw telefoon die u helpen met het zoeken naar een laadpaal. Bijvoorbeeld apps van een laadpaal provider. Deze apps zijn extra handig, want ze bevatten gelijk de functie om naar het dichtstbijzijnde laadstation te navigeren. Wij adviseren de ANWB app, waar het ook mogelijk is om naar laadpalen te navigeren.

Via de navigatie in de auto

In de navigatie van elektrische auto’s is vaak de optie te vinden om te navigeren naar de meest dichtstbijzijnde laadpaal. Zo geeft de auto zelf aan dat het de afstand die u wilt reizen niet kan halen zonder te laden en zelf al op zoek gaat naar een laadpaal. Daarbij geeft de auto alle informatie die relevant is voor u bij elke laadpaal. Zo weet u gelijk wat het vermogen is van de laadpaal en wat het tarief zal zijn. Het nadeel van deze zoekmanier is dat het soms niet goed werkt, vooral bij de wat oudere auto’s.

Meer informatie over het laden van uw elektrische auto?

Onze missie is om elektrisch rijden zo zorgeloos mogelijk te maken. Naast het faciliteren van high-end laadstations, hoort hier ook informatie bij. Wilt u meer weten over het laden over uw EV of het verschil tussen een regulier en een snellaadpunt? Neem dan contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar 085 – 0716699 of een mail te sturen naar info@dutchcharge.nl.

Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.