m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Storing? Bel 085 - 071 66 11

elektrische auto laden arnhem

Nieuwe laadlantaarnpalen in Arnhem

Arnhem krijgt er vanaf 2023 zo’n 150 laadlantaarnpalen bij. De nieuwe buurten van Arnhem; Schuytgraaf, het Stadhouderskwartier en de Blauwe Golven krijgen standaard laadpunten voor elektrische auto’s, die in een lantaarnpaal geïntegreerd zijn. De aanbesteding voor de aanleg van de circa 150 laadlantaarnpalen wordt mede mogelijk gemaakt door een consortium van Dutch Charge, namelijk Heijmans Emobility en Primevest Capital Partners.

Schone stroom voor schoon verkeer

Wethouder van duurzame mobiliteit Nermina Kundić zegt het volgende over deze mooie stap voor een schonere toekomst: ‘Deze stap past uitstekend bij onze ambitie voor meer schoon en stil vervoer in Arnhem. Steeds meer inwoners kiezen voor emmissievrij vervoer. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat ze op voldoende plekken hun elektrische auto kunnen laden. Door de combinatie van laadpunt en straatlantaarn, levert het ook minder straatmeubilair op. Bovendien is de stroom voor de laadpalen ‘donkergroen’: die komt van het zonnepark langs de Pleyroute.’

1 op 5 is elektrisch

Het aantal elektrische auto’s neemt de afgelopen jaren sterk toe. In de eerste helft van 2022 was al 1 op de vijf nieuw verkochte auto’s elektrisch. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Dat resulteert in een steeds grotere vraag naar laadpunten. Enkele jaren geleden werden er al 22 van de laadlantaarnpalen aangelegd in de Ecowijk De Kiem. Daar groeide het gebruik in één jaar tijd van 160 naar 1.660 per jaar. De gemeente Arnhem kiest er voor om bij nieuwbouwwijken al in het ontwerp de laadpunten mee te nemen. Daardoor is inpassing in het stroomnet al bij het ontwerp meegenomen. Dat zorgt ervoor dat er geen problemen zullen ontstaan in het stroomnet en er geen hinder is voor de openbare ruimte.

600 laadpunten in Arnhem

De parkeerplaatsen bij de laadpunten worden niet gereserveerd voor elektrische auto’s, omdat er altijd wel een parkeerplaats in de buurt van een laadpunt vrij is. Dit zorgt voor minder irritatie over de beschikbare parkeerplaatsen. Met de aanbesteding zijn 150 lantaarnpalen met 300 laadpunten gemoeid. Daarbij worden de komende jaren nog 1.200 woningen gebouwd. Zo’n nieuwe wijk is dan voorbereid op de de toename van elektrische auto’s. Later zullen er nog meer lantaarnpalen met laadpunten volgen in de nieuwbouwwijken, maar ook in bestaande wijken.

 

‘Dit is de toekomst’

‘Dit soort multifunctionele laadoplossingen is de toekomst’, zegt Michel Versteeg, ceo van Dutch Charge, namens het consortium. ‘Door deze combinatie van lantaarnpaal en oplaadpunt wordt de openbare ruimte optimaal benut, zonder dat het verrommeling geeft. Wij leveren zowel de gecombineerde lantaarnpaal met laadpunt als de dienstverlening de komende 10 jaar van het laden zelf.’

 

(Bron: Gemeente Arnhem)

 

Laadpaal laten installeren

Onze missie is om elektrisch rijden zo zorgeloos mogelijk te maken. Naast het faciliteren van high-end laadstations, hoort hier ook informatie bij. Wilt u meer weten over het laden over uw EV of het verschil tussen een regulier en een snellaadpunt? Neem dan contact op met één van onze adviseurs door te bellen naar 085 – 0716699 of een mail te sturen naar info@dutchcharge.nl.

Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.