m

Get your business to the new heights in no time. It’s super easy with BoostUp.

 

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Storing? Bel 085 - 071 66 11

Belangrijke updates betreffende roaming en tarieven

De komende periode staan er wat belangrijke updates klaar met betrekking tot tarieven en roaming. Lees hier wat er voor u gaat veranderen.

Rechtstreekse betaling – geactualiseerde prijsstelling

Tegenwoordig is het in Europa bijna overal mogelijk om een laadtransactie op te starten zonder laadpas. Dit wordt ook wel ad hoc laden genoemd en werkt via de applicatie van Last Mile Solutions i.c.m. een QR code op de laadpaal. Sinds juli dit jaar zijn er twee betaalmethoden beschikbaar voor ad-hoc opladen via de Laadpaal app, namelijk creditcard en Paypal. Tot nu toe hadden deze transacties geen of slechts een kleine toeslag. 

  • Transacties betaald via PayPal bevatten geen toeslag.
  • Transacties betaald via creditcards werden belast met een toeslag per transactie.

Tot 15 oktober 2021. Vanaf dan zal een toeslag worden toegepast op alle laadsessies die via direct charging binnen de app worden betaald. De toeslag wordt vastgesteld op €0,75 en zal worden doorberekend aan en betaald door de eindgebruiker. 

Extra kosten voor opladen via roaming hubs

Vanaf augustus wordt een sessievergoeding aangerekend voor de transacties, via betaalkaart of app, die via roaming hubs – bijvoorbeeld Hubject of Gireve – worden verwerkt. Deze kosten zullen voortaan worden vertaald in een eenmalige vergoeding van €0,50 en worden doorberekend aan en betaald door de eindgebruiker middels een sessietarief of, indien dit reeds bestaat, een hoger sessietarief. De vergoeding is duidelijk zichtbaar bij de details van het oplaadpunt binnen de Laadpaal app. 

 

Wijzigingen in roamingtarieven

In heel Europa veranderen dagelijks de tarieven van de laadsessies. Naast deze plotselinge tariefwijzigingen, wordt niet altijd het juiste tarief voor elk laadpunt weergegeven. Als gevolg is het moeilijk te beweren dat de eindgebruiker altijd de werkelijke operatorprijs plus de roamingvergoeding zal betalen. Controleer daarom altijd de tarieven in de Laadpaal app.

Roaming netwerk in Europa uitgebreid: nu 245.000 oplaadpunten

Inmiddels is het mogelijk om EV’s te laden bij meer dan 245.000 oplaadpunten in Europa. Er worden voortdurend nieuwe netwerken toegevoegd om iedereen de mogelijkheid te geven overal in Europa op te laden zonder gedoe. 

Deze website gebruikt cookies en persoonlijke data om de gebruikerservaring te verbeteren.