High end laadinfrastructuur op uw locaties?

Altijd maatwerk, voor elke opdrachtgever en élke locatie

Elektrisch rijden is de toekomst

Om elektrisch rijden kunnen we in de toekomst niet meer heen. Die toekomst komt steeds dichterbij, want vanaf 2035 mogen in de Europese Unie alleen nog emissievrije auto’s worden verkocht. Met de toename van het aantal elektrische voertuigen neemt ook de vraag naar laadoplossingen toe.

Voor 2030 moeten er nog zo’n 1,7 miljoen laadpalen geplaatst worden. Bent u vastgoedeigenaar, gemeente, sportaccommodatie of restauranteigenaar en in het bezit van een parkeerterrein? Dan bent u straks verplicht om laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aan te leggen op uw parkeerterrein.

Verplichting laadpalen per 2025

Bij bestaande gebouwen en accommodaties met meer dan 20 parkeervakken op hetzelfde terrein moet vanaf 2025 minimaal 1 oplaadpunt zijn aangelegd. De gebouweigenaar kan, naar gelang de lokale behoefte en lokale markt, zelf bepalen hoeveel oplaadpunten hij in totaal realiseert.

 

Het advies aan ondernemers is dan ook om nu al te starten met de installatie van laadinfrastructuur. De verwachting is dat er op termijn een tekort zal zijn aan installateurs en laadstations wegens de grote hoeveelheid laadpunten die nog geplaatst moeten worden. Daarnaast doet u er goed aan om nu een grotere stroomcapaciteit te reserveren bij uw netwerkbeheerder om mogelijk gebrek aan stroom voorblijven.

 

Dutch Charge is een onafhankelijke one stop shop op het gebied van elektrische laadinfrastructuur. Altijd maatwerk, voor élke opdrachtgever en élke locatie. Met CityCharge realiseren zij dé onopvallende, innovatieve en intelligente laadoplossing voor de openbare ruimte. Benieuwd hoe ze dat doen? Neem contact op voor meer informatie.

Dienstverlening

Er zijn twee flexibele maatwerk diensten waar u uit kunt kiezen. Doel hierbij is maximale ontzorging voor u als opdrachtgever, welk dienstenpakket ook wordt gekozen. Indien u meerdere locaties wilt voorzien van laadinfra kunt u per locatie een andere dienstverlening kiezen, en ook – indien gewenst – per locatie de details waaronder bijvoorbeeld laadtarieven anders inregelen.

Dit is de traditionele wijze van het verkrijgen van laadinfra op een parkeerlocatie. Hierbij draagt de locatie eigenaar draagt de volledige investeringskosten van de gehele installatie, inclusief voedingskabels, extra straat/veld- of groepenkasten, verdelers én laadstations.

 

De laadstations waarbij stroom verrekend moeten worden dienen te worden geëxploiteerd en te voorzien van connectivity. Voor deze exploitatie betaald een locatie eigenaar per kWh en/of vast bedrag per maand, afhankelijk van het gekozen exploitatie model. Door het toenemen van het aantal elektrische auto’s nemen de benodigde investeringskosten de komende jaren fors toe. Dutch Charge is gericht op deze verwachte groei van laadbehoefte. Het is onze kernactiviteit. Hier hebben wij kennis en ervaring in.

Dutch Charge draagt zorg voor de volledige installatietechnische investeringskosten. Locatie eigenaar draagt slechts zorg voor een adequate stroomvoorziening, dus voor voldoende stroomcapaciteit en bouwkundige voorzieningen voor zover van toepassing. Tevens dragen wij de totale exploitatiekosten.

 

Wij kopen stroom in van de locatie eigenaar en verzorgen de verrekening hiervan. Alternatief is dat Dutch Charge een eigen aansluiting vanuit de netbeheerder aanvraagt, waarbij geen verrekening van stroomkosten plaatsvindt. Door het gebruik van het laadstation verdient Dutch Charge de investeringskosten op termijn terug. Wij gaan een jaarlijks opzegbare overeenkomst met de locatie eigenaar aan.

Neem contact op met onze adviseurs